tirsdag den 19. august 2014

Bærcoulis / Bærmarmelade helt uden sukker og kunstige geleringsmidler !

Jeg vil vove pelsen og påstå at denne low carb marmelade smager 10 x bedre end dem du køber i supermarkedet ! Marmeladen er udelukkende sødet med bærernes egen naturlig sødme og tyknet med chiafrø, som indeholder en lang række af nyttige næringsstoffer.

Brug den som marmelade eller som et friskt tilbehør til din chiagrød / græske yoghurt 


Det fantastiske ved chiafrø, ud over alle de mange næringsmæssige fordele, er at de suger deres egen vægt x 12 og derfor er de et perfekt alternativ til helt naturlig gelering af marmelader. Fantastisk produkt!

Èt lille glas
  • 2½ dl bær
  • sjat vand
  • chiafrø
  • nip vaniljepulver
Friske / frosne bær placeres i en gryde med en lille smule vand i bunden og et nip vaniljepulver. Lad bærerne koge op ved svag varme og blend med en stavblender. Tag gryden af varmen og rør chia  i. 

Mængden af chiafrø varrierer alt efter type af bær - f.eks. brugte jeg kun 2 tsk. chiafrø til at jævne min hindbærmarmelade, men brugte 1½-2 spsk. til at jævne kirsebærudgaven. Det kommet helt and på hvor 'vandet' de blendede bær er. Prøv dig lidt frem. 

Opbevares i en tætsluttet beholder på køl - tror det kan holde sig et par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar