En af de retter hvor man har lyst til at slikke skålen af bagefter for ikke at noget skal gå til spilde ! En lækker cremet laksemousse med en undertone af røg. Ærgrer mig dog lidt over at min ellers så flotte dild på altanen er visnet ned i den varme sommer, men til gengæld står min purløg stadig fint - så i med den i stedet !
Vil i fremtiden bruge moussen til madpakken sammen med en god salat og dressing - eller i en wrap !
2 personer
- 2 små laksefileter
- 1oo g røget laks
- 1oo g flødeost naturel
- 4 spsk. fløde
- citronsaft
- dild eller purløg
- salt og peber
Sæt en gryde over med vand. Når det koger tages den af varmen og de ferske / tøede laksefileter lægges ned i vandet hvor de pocherer i 8-10 minutters tid alt efter fileternes størrelse. Lad den pocherede laks nå køleskabstemperatur inden du i en foodprocessor blender den sammen med de resterende ingredienser. Smag til med citron, dild/purløg, salt og peber.
TIP: Ønskes en mere pikant smag, så kan man jo altid lege lidt med smagsvarianter af flødeost - tror en med urter vil være rigtig god.
TIP: Ønskes en mere pikant smag, så kan man jo altid lege lidt med smagsvarianter af flødeost - tror en med urter vil være rigtig god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar