onsdag den 20. august 2014

Røget laksemousse med flødeost

En af de retter hvor man har lyst til at slikke skålen af bagefter for ikke at noget skal gå til spilde !  En lækker cremet laksemousse med en undertone af røg. Ærgrer mig dog lidt over at min ellers så flotte dild på altanen er visnet ned i den varme sommer, men til gengæld står min purløg stadig fint - så i med den i stedet ! 

Vil i fremtiden bruge moussen til madpakken sammen med en god salat og dressing - eller i en wrap !


2 personer
  • 2 små laksefileter
  • 1oo g røget laks
  • 1oo g flødeost naturel
  • 4 spsk. fløde
  • citronsaft
  • dild eller purløg
  • salt og peber
Sæt en gryde over med vand. Når det koger tages den af varmen og de ferske / tøede laksefileter lægges ned i vandet hvor de pocherer i 8-10 minutters tid alt efter fileternes størrelse. Lad den pocherede laks nå køleskabstemperatur inden du i en foodprocessor blender den sammen med de resterende ingredienser. Smag til med citron, dild/purløg, salt og peber.

TIP: Ønskes en mere pikant smag, så kan man jo altid lege lidt med smagsvarianter af flødeost - tror en med urter vil være rigtig god.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar