lørdag den 13. september 2014

Ovnstegt nakkefilet med hvidløg og rosmarin

Besøg af forældre og bedsteforældre resulterede i en lækker steg af nakkefilet - ja nakkefilet kan faktisk godt bruges til andet end pulled pork og stadig give et fantastisk resultat. Den var både utrolig mør og saftig og havde masser af god smag fra rosmarinen og hvidløget. 


I årstidens ånd serverede jeg stegen med en sprød kålsalat af grøntkål, rødt spidskål, syrlige æbler og søde figner og en citrus-rapsolie dressing, samt en sovs med bacon, champignoner og fløde. Absolut Ikke værst !

Det skal der til
  • Nakkefilet
  • Hvidløg
  • Frisk rosmaring
  • God salt og peber
  • Olivenolie
  • 1-2 gulerødder
  • 2 løg
  • vand 
Rids firkanter i nakkefileten og massér olivenolie, groft salt, peber, rosmarin og grofthakket hvidløg godt ned i rillerne. Placeres i et ovnfast fas ovenpå kvarte løg og halverede gulerødder. Hæld vand ved til bunden af fadet er dækket af ½-1 cm vand, kom evt. en bouillonterning ved. 

Steg i ovenen ved 18o grader C indtil opnår en kernetemperatur på lige omkring de 7o grader C. For en ret stor nakkefilet tog det ca. 2½ time, hvor jeg den sidste tredjedel af tiden skruede godt op for varmen (ca. 225 grader C) for at give den en flot mørk overflade. Når kernetemperaturen er nået, så pakkes stegen ind i staniol og herefter et håndklæde. Lad den hvile i 2o-3o minutter. Skyen kan i mellemtiden bruges til at lave en lækker sovs.   


Ingen kommentarer:

Send en kommentar