Julen er startet tidligt i år - i hvert fald her i mit køkken i Odense. Har haft en hyperaktiv eftermiddag med brunkage-bagning (opskrift kommer) og disse lækre eiskonfekter! Og selvfølgelig kan man ikke julebage uden julemusik - hvad mon underboen tænker!
Inspirationen opstod da jeg stod nede i netto og så de små fine hjerteformede konfektforme - haps! Den eiskonfekt man køberer hvinende sød og fyldt med sukke - men vil vove at påstå at disse er mindst ligeså gode! De har endda den lidt isnende fornemmelse som købe-varianten også har. Under normale omstændigheder er jeg ikke vild med den kolde fornemmelse sukrin kan give - men her gør den faktisk underværker!
26-28 stk.
- 1oo g god chokolade 70%
- 5o g koldpresset kokosolie uden smag
- 1 spsk. sukrin gold
Kør sukrin gold til fint pulver i en kaffekværn - så opløses den lettere. Smelt chokoladen over vandbad og smelt herefter kokosolie og sukrin gold pulveret i. Det bliver ret flydende, så min oprindelige plan med at hælde massen over i en frysepose og fylde konfektformene på den måde, røg i vasken. Endte i stedet med en teske og det gik også helt glimrende, hvis man ser bort fra lidt rigeligt lune fingre.
Lad chokoladerne sætte sig på køl og opbevar dem i et glas i køleskabet.
TIP ! Jeg har nu afprøvet en variant med kokosolie med smag og synes næsten at resultatet blev endnu mere lækkert!
TIP ! Jeg har nu afprøvet en variant med kokosolie med smag og synes næsten at resultatet blev endnu mere lækkert!
Tak for den opskrift -
SvarSletEiskonfekt er noget af det jeg ikke kan lade være med at købe, selvom ingredienslisten er ret så ulødig ... så disse skal prøves!
Håber de vil falde i din smag - de er jo trods alt ikke ligeså søde som dem du køber.
SletSelv går jeg og overvejer om jeg næste gang skal prøve at bruge kokosolie med smag - måske det kunne give dem hel ny dybde :)